Korjausikkuna

Vaihtamalla ulkopuite alumiiniseen lämpölasipuitteeseen saadaan pitkäikäiset energia-ikkunat koteihin ja toimistotaloihin

Jeti-ikkuna®-saneerauksessa julkisivu uusiutuu ikkunoiden osalta täysin ja sisäosiin tehdään tarpeiden mukaiset huoltotoimenpiteet. Viimeiseen yksityiskohtaan saakka hiottu kokonaisuus takaa parhaan mahdollisen vesi- ja pölytiiveyden myös kovassa tuulenpaineessa ja myrskyssä. Uloimman lasin sisäpinnan huurtumisongelma on olematonta, kun puiteväli on kokonaisuudessaan lämmintä tilaa. Jeti-ikkuna® mahdollistaa myös parhaan auringonsuojauksen huoneiston lämpötilan hallintaan, kun pehmeäpinnoitteinen auringonsuojalasitus on uloimmassa puitteessa.

Viimeisintä lasiteknologiaa hyödyntämällä korjausikkunasta saadaan energiatehokas, ulkopinnaltaan itsepuhdistuva tai huurtumaton. Kun rakennuksessa ei ole koneellista korvausilmajärjestelmää, Jeti-ikkuna® voidaan tehdä tuloilmaikkunaksi, jolloin ikkunasta tulee hallitusti lämmennyttä korvausilmaa. Näin rakennuksen ilmanvaihto tehostuu ja sisäilman laatu saadaan aivan uudelle tasolle.

Kannattaako uusia ikkunat kokonaisuudessaan vain huonoksi menneiden ulkopuitteiden vuoksi?

Vanhat ikkunat ovat erittäin harvoin niin huonossa kunnossa, että ne pitäisi sen vuoksi vaihtaa. Säävauriot näkyvät vain ulkopuitteessa, jolloin karmi ja sisemmät puitteet ovat vielä täysin terveitä rakenteita. Usein sisäpuitteiden tiheäsyinen puuaines on jopa parempaa kuin uusissa ikkunoissa.

Ikkunan uusiminen pitkäikäiseksi energiaikkunaksi

Jeti-ikkuna estää auringon haittalämmön pääsyä sisätiloihin

Kun eristyslasilla varustettu Jeti-ikkuna® asennetaan vanhan ulkopuitteen tilalle, 

tuloksena on niin sanottu käännetty MSE-ikkuna, jossa eristyslasi on uloimpana lasituksena. Auringonsuojalasituksena tällainen rakenne on ylivoimainen tavalliseen verrattuna.

Kaksoisselektiivilasin erikoispinnoite pysäyttää auringon haittalämmön ikkunan ulkopintaan. Lasiin absorboituva lämpösäteily siirtyy suurimmaksi osaksi ulkoilmaan, vain pieni osa lämmöstä pääsee ikkunan sisään. Tällä estetään myös puitevälien liiallinen lämpeneminen. Tavanomaisessa MSE-ikkunassa sisäpuitteessa oleva kaksoisselektiivilasi voi aiheuttaa lasivälin lämpenemisen jopa 80 – 90 °C asteeseen.

Lasivälin tuuletusta tarvitaan minimaalisen vähän, kun ulomman lasituksen sisäpinta on lämmin eikä se huurru niin herkästi kuin erillinen lasi. Tällainen ikkunarakenne on myös koko syvyydeltään lämmintä tilaa.

Jeti-ikkuna antaa hallitusti raikasta korvausilmaa sisätiloihin

Jeti-tuloilmaikkuna on kehitetty parantamaan ilmanvaihtoa kerrostaloissa, joissa on pelkkä poistopuhallin. Tuloilmalaitteisto asennetaan ikkunasaneerauksen yhteydessä ja kokonaisuus toimii tuloilmaikkunan periaatteella eli korvausilma johdetaan huonetilaan lasivälien kautta, jossa se lämpenee ikkunan lämpöhäviöiden vaikutuksesta. Tuloilmaikkuna toimii tehokkaana lämmönvaihtimena ja lämmittää tuloilmaa 50%:n hyötysuhteella. Tuloreitit ovat avaria ja lämmennyt tuloilma virtaa rauhallisesti aiheuttamatta vetoa. Vedon tunne vähenee ikkunan läheisyydessä ja lattiapinnat lämpenevät.

Tuloilmaikkuna sisältää suojatun ilmanottoaukon suodatinyksikköineen sekä sisäpuitteen yläreunaan sijoitettavat takaisku- ja sulkuventtiilit. Näin saadaan kerrostalon ikkunat ja ilmanvaihto kerralla kuntoon pienin kustannuksin verrattuna mihin tahansa teknisesti samantasoiseen ratkaisuun. Menetelmä on kehitetty koneellisella poistolla varustettuihin rakennuksiin, joissa ei ole erityisiä korvausilman tuloreittejä.

Asuinkerrostalojen poistoilmanvaihto toimii hyvin vain siinä tapauksessa, että poistettavan ilman tilalle johdetaan uutta ulkoilmaa poistoa vastaava määrä. Yleinen tilanne on se, että korvausilmareittejä ei ole erikseen järjestetty. Poistopuhaltimen aikaansaama alipaine imee ilmaa sieltä mistä sitä helpoimmin tulee; postiluukusta, kaikista saumoista ja pahimmillaan jopa viemärin kautta. Rakenteiden läpi pienistä raoista virtaavan ilman nopeus on suuri ja se tuntuu vetona. Ilma ei vaihdu ja huono sisäilma heikentää asumisviihtyvyyttä.